Bagremov med

Početna

Bagremov med

O proizvodu

Bagremov med

Bagremov med je veoma poštovan kod nas, a ima i izuzetna ljekovita svojstva. Postoje mišljenja da bagremov med i dijabetes mogu zajedno, uz pravilno doziranje . Med od bagrema se dobija tako što pčele sakupljaju nektar iz cvjetova bagremovog drveta u sezoni cvjetanja i prerade ga u med. Cvjetanje bagrema ne traje dugo i kod nas je to maj mjesec.

Teško je reći koji je najbolji med na svijetu, ali prirodni bagremov med je svakako jedan od kandidata. Ovaj med je omiljen, zato što je blag, prijatno sladak, sa cvjetnim mirisom i vrlo ukusan. Zbog svojih osobina važi za jednu od najpopularnijih vrsta meda. Pravi bagremov med, ako nema i drugih cvjetnih izvora, treba da je svjetao i providan, gotovo kao staklo, žute boje do svjetlije zelene. Ovaj med je idealan kao zaslađivač za pića, jer zasladi, ali ne promjeni ukus pića. Stoga se može koristiti za čaj, kafu, limunadu. Bagremov med sporije kristališe zbog visokog udjela fruktoze, a to znači da će ostati tečan med u dužem vremenskom periodu. I to je jedan od razloga što ga ljudi više vole.

Organska proizvodnja

Organska proizvodnja

Pčele skupljaju nektar iz prirodnih izvora.

Brojna ljekovita svojstva

Brojna ljekovita svojstva

Pčelinji proizvodi su ljekovito prirodno blago.

Visoka kvaliteta proizvoda

Visoka kvaliteta proizvoda

Pružamo samo najbolje prirodne proizvode.

Često postavljena pitanja

bagremov med

Bagremov med nije samo ukusan i sladak, već ima i brojne ljekovite svojstva koja ga čine izuzetno vrijednim za naše zdravlje.

Bagremov med uprkos tome što je sladak (ima nizak nivo saharoze, a visok nivo fruktoze), preporučuju se dijabetičarima u ograničenim količinama. Ako ste dijabetičar, vi se posavjetujte sa svojim ljekarom oko mogućnosti upotrebe i doziranju, ovog pomoćnog ljekovitog sredstva. Med od bagrema otvara apetit, podržava rad želuca i crijeva, čisti jetru, koristan je i za respiratorne organe zbog antibakterijskih svojstava. Može se preporučiti djeci i rekovalescentima. Med od bagrema ima umirujuće dejstvo, pa se uzima i protiv stresa i nesanice.