Imuno med sa sjemenom koprive

Početna

Imuno med sa sjemenom koprive

O proizvodu

Imuno med sa sjemenom koprive

Kopriva je našla široku primjenu u narodnoj medicini. Koristi se cijela biljka i njeni pojedinačni delovi – stabljika, lišće, sjeme i korijen. Kopriva sadrži, mravlju, pantotensku, kofeinsku, ferulinsku i p-kumarinsku kiselinu, histamin, acetilholin, karoten i druge karotenoide, vitamine C, K i B kompleksa, fitocinide, hlorofil, tanine i proteine , skrob, gvožđe, kalcijum, cink i dr.

U fitoterapijskoj praksi kopriva se koristi interno kao hemostatik i sredstvo za zgrušavanje krvi za klimakterična, hemoroidna, gastrointestinalna i druga krvarenja, za normalizaciju menstrualnog ciklusa, jačanje zidova krvnih sudova i dr.Kopriva pojačava kontrakcije materice, blagotvorno djeluje na kardiovaskularni sistem, promoviše brzo zarastanje pogođenih tkiva, kao i povećanje sadržaja hemoglobina u crvenim krvnim zrncima, pa se koristi u liječenju anemije. Dio je vitaminskih čajeva i čajeva koji se uzimaju kod gastrointestinalnih bolesti, reumatizma, bolesti žučne kese i jetre, prostatitisa. 

Organska proizvodnja

Organska proizvodnja

Pčele skupljaju nektar iz prirodnih izvora.

Brojna ljekovita svojstva

Brojna ljekovita svojstva

Pčelinji proizvodi su ljekovito prirodno blago.

Visoka kvaliteta proizvoda

Visoka kvaliteta proizvoda

Pružamo samo najbolje prirodne proizvode.

Često postavljena pitanja

imuno med sa sjemenom koprive

Imuno med sa sjemenom koprive predstavlja jedinstvenu kombinaciju meda i ljekovitog sjemena koprive, pružajući podršku imunološkom sustavu i obilujući hranjivim tvarima koje potiču opće zdravlje i vitalnost.

Sjeme koprive u medu se koristi tri puta dnevno po jedna kafena kašičica.

Lakše je od meda i vrlo često ispliva na površinu tegle.

Zato je pre upotrebe potrebno mješavinu dobro promiješati