Imuno med sa pergom

Početna

Imuno med sa pergom

O proizvodu

Imuno med sa pergom

Ako je Perga sama po sebi zdrava, Perga u medu je prava energetska bomba za vaš metabolizam. Med daje energiju i snagu. Dokazano je da osobe koje svakodnevno uzimaju med su živahnije, bodrije. Kašičica meda prije spavanja topi kilograme. On ima antibakterijsko i antioksidativno dejstvo. Dobar je antiseptik te ga u bolnicama širom svijeta koriste za čišćenje i zarastanje rana.

Obiluje šećerima vitaminima i mineralima, enzimima pčela kao i mnogim drugim korisnim sastojcima. Perga prestavlja fermentisani polen koji se nalazi u saću. Pčela unosi polen u košnicu, obogaćuje ga svojim enzimima i mikroorganizmima korisnim za čovjeka, i pod uticajem mikroklime u košnici dolazi do pretvaranja polena u pergu. Perga u košnici fermentira minimum 21 dan i 9 puta je kvalitetnija perga od polena.

Perga u sebi sadrži preko 120 vrsta gljivica, 39 vrsta korisnih bakterija. Obiluje slobodnim amino kiselinama koje ulaze u diobu ćelija što pogoduje djeci u razvoju. Naročito je bogata vitaminom P – Rutinom, kojeg u koncentraciji od 13mg na 100gr perge nema ni u jednoj drugoj namirnici.

Organska proizvodnja

Organska proizvodnja

Pčele skupljaju nektar iz prirodnih izvora.

Brojna ljekovita svojstva

Brojna ljekovita svojstva

Pčelinji proizvodi su ljekovito prirodno blago.

Visoka kvaliteta proizvoda

Visoka kvaliteta proizvoda

Pružamo samo najbolje prirodne proizvode.

Često postavljena pitanja

med sa pergom

Med sa pergom predstavlja jedinstvenu kombinaciju meda i perge, što rezultira slatkim i hranjivim proizvodom koji pruža brojne blagodati za zdravlje i vitalnost.

Med poboljšava probavu, jača srce, reguliše metabolizam. Rutin jača krvne sudove, poboljšava njihovu elastičnost i propustljivost, što je veoma bitno kod stanja posle srčanog i moždanog udara. Zbog izuzetnih osobina ovaj vitamin se još naziva i vitamin mladosti.

Perga jača imunitet, povećava otpornost od infekcija, obnavlja crijevnu floru, poboljšava rad prostate i potenciju, odrzava vlažnost kože. Jača vid uz pomoć vitamina A, što je naročito bitno u digitalnom dobu.

Pergu naročito koriste osobe izložene štetnom zračenju - u rendgen salama, na rizičnim poslovima ili posle dijagnostičkih pregleda.

Mješavinu perge u medu preporučujemo u ishrani djece koja uglavnom slabije vole kiselkasto gorkast ukus perge u granulama.

Perga se više preporučuje za djecu nego polen jer su kod perge alergijske reakcije baš baš rijetkost što kod polena nije slučaj.

Uz pergu djeca bolje rastu , imaju jači imunitet i više energije za svakodnevne aktivnosti u školi i za igru.