Lipov med

Početna

Lipov med

O proizvodu

Lipov med

Med od lipe danas je jedan od najpopularnijih medova u svijetu, a koristi se u ljekovite svrhe.

Med je svjetložute boje, prepoznatljiv po svom specifičnom mirisu i izraženom okusu. Dobar je kod prehlade i gripa gdje znatno ublažava simtome. Često se koristi kao dodatak čaju. Lipov med je dobar za revitalizaciju i vraćanje energije, smiruje grčeve i olakšava psihičku napetost. Med lipe pčele prave od nektara koji luči cvijet stabla lipe. Lipov med sadrži silicijum, aluminijum, gvožđe, kalcijum, magnezijum, natrijum, kalijum, mangan, bakar, hrom, nikal, cink, kobalt, antimon, olovo i fosfor.

Sve vrste meda sadrže malu, ali vrlo značajnu količinu različitih vitamina, minerala, aminokiselina i antioksidansa. Polifenoli i flavonoidi odgovorni su za njihovo antioksidativno djelovanje.

Po sastavu najveći postotak meda čini mješavina šećera prirodnog porijekla, koji su odličan izvor energije, posebno u uvjetima kada je potrebno brzo nadoknaditi (sportisti, intenzivna fizička aktivnost).

Organska proizvodnja

Organska proizvodnja

Pčele skupljaju nektar iz prirodnih izvora.

Brojna ljekovita svojstva

Brojna ljekovita svojstva

Pčelinji proizvodi su ljekovito prirodno blago.

Visoka kvaliteta proizvoda

Visoka kvaliteta proizvoda

Pružamo samo najbolje prirodne proizvode.

Često postavljena pitanja

Lipov med

Lipov med, s blagom mentolnom notom i cvjetnom aromom, predstavlja jedinstvenu poslasticu.

Lipov med je prirodan tonik za organizam.

Svojim antibiotskim svojstvima med djeluje u direktnom kontaktu s mikroorganizmima, što objašnjava povoljno djelovanje meda od lipe u liječenju respiratornih tegoba, poput prehlade, upala grla, bronhitisa i drugih tegoba.

Lipov med ublažava bol u grlu i kašalj. Ako se polako rastvara u ustima, prolaz kroz grlo stvara zaštitni sloj na sluzokoži koji je štiti od infekcije i doprinosi bržem oporavku kod prisutnih infekcija.Lipa se u narodu preporučuje za očuvanje zdravlja jetre.

Lipov med povoljno djeluje na funkciju jetre, pomaže proizvodnju žuči i detoksikaciju organizma. Lipa djeluje umirujuće, pa se preporučuje u otklanjanju nervoze, anksioznosti i nesanice.