Med

Početna

Med

O proizvodu

Med

Med je slatka tvar koju pčele izrađuju tako da skupljaju sokove nektarija ili/i druge slatke sokove koji se nađu na živim dijelovima biljke, obogate ju tvarima svojega tijela, u tijelu je prerade, spreme u saće i puste da zri Prema Pravilniku, med jest prirodno sladak proizvod što ga medonosne pčele (Apis mellifera) proizvode od nektara medonosnih biljaka ili sekreta živih dijelova biljaka ili izlučevina kukaca koji sišu na živim dijelovima biljaka, koje pčele skupljaju, dodaju mu vlastite specifične tvari, pohranjuju, izdvajaju vodu i odlažu u stanice saća do sazrijevanja.
Med se uglavnom sastoji od različitih šećera, pretežno fruktoze i glukoze, i vode, a osim šećera i vode on još sadrži minerale, proteine (enzime), vitamine, organske kiseline, fenolne spojeve i hlapive komponente. Zbog velikog broja tih manjih komponenti koje u med dolaze iz nektara ili od samih pčela, med posjeduje različite karakteristike.
Svaki je prirodni med dobar i ima posebne karakteristike potrebne za liječenje određenih tegoba.
Prirodna osobina meda je kristalizacija. U zavisnosti od vrste meda vrijeme kristalizacije se razlikuje. 

Organska proizvodnja

Organska proizvodnja

Pčele skupljaju nektar iz prirodnih izvora.

Brojna ljekovita svojstva

Brojna ljekovita svojstva

Pčelinji proizvodi su ljekovito prirodno blago.

Visoka kvaliteta proizvoda

Visoka kvaliteta proizvoda

Pružamo samo najbolje prirodne proizvode.