Imuno med u saću

Početna

Imuno med u saću

O proizvodu

Imuno med u saću

Kombinacija meda i voska prestavlja sinergiju ljekovitih i hranjivih osobina meda i čudesnih osobina pčelinjeg voska koji prestavlja proizvod sa hiljadu namjena. U odnosu na sam med kilogram meda u saću je skuplji jer se saće koje je mlado i novo siječe i prodaje zajedno sa medom.

Za proizvodnju meda u saću pčelinja zajednica mora da bude jaka kako bi donijela dovoljno meda i kako bi kasnije poklopila taj isti med što je moguće više. Biramo isključivo najbolje ramove koje možemo naći na pčelinjaku koji moraju biti isključivo sa medom bez prisustva polena i perge u njima i iz kojih nikada nije izlazilo pčelinje leglo.

Ramove sa medom vadimo iz košnice, pregledamo njihovu poklopljenost i zatim iz njih siječemo komade saća koje potom stavljamo u teglu i zalivamo sa bagremovim medom. Bagremov med koristimo jer sporo kristališe za razliku od livadskog i šumskog meda kod kojih je vrijeme kristalizacije veoma kratko.

Organska proizvodnja

Organska proizvodnja

Pčele skupljaju nektar iz prirodnih izvora.

Brojna ljekovita svojstva

Brojna ljekovita svojstva

Pčelinji proizvodi su ljekovito prirodno blago.

Visoka kvaliteta proizvoda

Visoka kvaliteta proizvoda

Pružamo samo najbolje prirodne proizvode.

Često postavljena pitanja

Imuno med u saću

Imuno med u saću predstavlja jedinstveni proizvod koji kombinira ljekovita svojstva meda s korisnim svojstvima saća.

Med u saću ima jedinstveni i autentični ukus koji se razlikuje od tekućeg meda. Saće pruža medu dodatnu teksturu i čvrstinu, dok istovremeno zadržava prirodne arome i okuse meda.

Konzumiranje meda iz saća može pružiti intenzivniji doživljaj okusa jer se saće očuva u svom prirodnom stanju, zadržavajući sve prirodne elemente meda, uključujući i vosak.

Ukus meda u saću može biti slatkast, blago voćni ili cvjetni, ovisno o cvjetnim izvorima nektara s kojih su ga pčele skupile. Također, neki ljudi opisuju da med u saću ima slojevit i dublji okus u usporedbi s tekućim medom.