Početna
O proizvodu
Kombinacija meda i voska prestavlja sinergiju ljekovitih i hranjivih osobina meda i čudesnih osobina pčelinjeg voska koji prestavlja proizvod sa hiljadu namjena. U odnosu na sam med kilogram meda u saću je skuplji jer se saće koje je mlado i novo siječe i prodaje zajedno sa medom.
Za proizvodnju meda u saću pčelinja zajednica mora da bude jaka kako bi donijela dovoljno meda i kako bi kasnije poklopila taj isti med što je moguće više. Biramo isključivo najbolje ramove koje možemo naći na pčelinjaku koji moraju biti isključivo sa medom bez prisustva polena i perge u njima i iz kojih nikada nije izlazilo pčelinje leglo.
Ramove sa medom vadimo iz košnice, pregledamo njihovu poklopljenost i zatim iz njih siječemo komade saća koje potom stavljamo u teglu i zalivamo sa bagremovim medom. Bagremov med koristimo jer sporo kristališe za razliku od livadskog i šumskog meda kod kojih je vrijeme kristalizacije veoma kratko.
Pčele skupljaju nektar iz prirodnih izvora.
Pčelinji proizvodi su ljekovito prirodno blago.
Pružamo samo najbolje prirodne proizvode.
Često postavljena pitanja
Imuno med u saću predstavlja jedinstveni proizvod koji kombinira ljekovita svojstva meda s korisnim svojstvima saća.
Med u saću ima jedinstveni i autentični ukus koji se razlikuje od tekućeg meda. Saće pruža medu dodatnu teksturu i čvrstinu, dok istovremeno zadržava prirodne arome i okuse meda.
Konzumiranje meda iz saća može pružiti intenzivniji doživljaj okusa jer se saće očuva u svom prirodnom stanju, zadržavajući sve prirodne elemente meda, uključujući i vosak.
Ukus meda u saću može biti slatkast, blago voćni ili cvjetni, ovisno o cvjetnim izvorima nektara s kojih su ga pčele skupile. Također, neki ljudi opisuju da med u saću ima slojevit i dublji okus u usporedbi s tekućim medom.
Žvakanje meda sa saćem ima višestruke koristi za organizam.
Med u saću poseduje antibakterijsko, antiprotozično, antimikotičko, protivalergijsko i protiv upalno dejstvo. Narodna medicina pouzdano zna da je žvakanje voštane mase saća korisno za sluzokožu svih organa za disanje.
Med u saću poboljšava imunitet i jača otpornost na prehlade. Svojim delovanjem utiče na sluzokožu usne duplje i čisti zube od kamenca.
On predstavlja odlično sredstvo u borbi protiv upale sinusa, čisti pluća a bogat je i vitaminom A,
Žvakanjem meda u saću jedan dio voska ostaje u organizmu, prolazi kroz creva, te utiče na zarastanje čireva i hemoroida. Vosak se ne razgradjuje u crijevima jer ljudski organizam nema te enzime.
Jedina životinja koja je to u stanju jeste voskov moljac koji se hrani voskom i u stanju je da za kratko vreme upropasti saće u kojem je zaležen. Jedino taj mali insekt ima enzime koji djeluju i na neke bakterije kao što je bakterija uzročnik tuberkuloze.
Postoje dvije varijante uzimanja:
1. Isječene komade saća pakujemo u teglu i zalivamo bagremovim medom
2. Pakovanje saća bez zalivanja sa medom
Naročito je korisno uzimati saće ga kod pojave oboljenja kao što su: upala usne šupljine, upala grla, prehlade, angine, upala nosne šupljune i upala sinusa, astma i sl.
Jedna "porcija" meda sa saćem ili poklopcima svakog dana predstavlja dobru preventivu od pomenutih oboljenja. Međutim, ukoliko se pojavi i razvije bolest, trebalo bi uzimati 3-5 "porcija" dnevno . "Porcija" je jedan zalogaj.
Svaki zalogaj zadržati u ustima i žvakati ga što duže (oko 15 minuta) a ostatak ispljunuti.
Copyright Udruženje pčelara Bagremovac © 2023. Design by Ed-Vision