Faruk i Delveta Muratović

Faruk i Deleveta Muratović (Pčelarstvo Muratović).Pčelarenje su započeli 1998 godine a članovi Udruženja udruženja su od 2000 godine. Pčelinjak je pod Lendićima iznad firme Kovan a dio pčelinjaka pored porodične kuće. Pčelare sa oko 70 LR košnica.
Seleći su pčelari tako da je pola njihovog pčelinjaka uvijek na terenima i uvijek u potrazi za boljom pašom. Uz ovaj pčelinjak imaju sva potrebna sredstva i pomagala koja su potrebna za lakši rad kao što su pčelarska prikolica, api lift, mlin za šećer,mješač za pogače i razna druga pomagala.
Od pčela nastoje tokom senzone uzeti sve što nude: med,med u saću, vosak, polen, propolis i svakako njihov nakvalitetniji dar a što je njihova prepoznatljivost na tržištu a to je matična mliječ.
Pored ovih pčelinjih darova pripremaju i razne medne pripravke sa ljekovitim biljem i voćem i posebne pripravke po narudžbi kupaca. Faruk je bio dugogodišnji član Nadzornog odbora Udruženja pčelara Bagremovac Gračanica a od 2023 godine je zaslužio i najveće priznanje Udruženja , titulu “počasni član”.